Växjö

Hej alla Karl-Oskarelever!

Vi hoppas att du har njutit av ditt sommarlov och känner dig redo att börja höstterminen. Det ska bli roligt att träffas igen samtidigt som vi tycker att det ska bli kul att lära känna dig som är ny och hjälpa alla att utvecklas så mycket som möjligt i vår skolmiljö.

Vi börjar på måndag den 17 augusti kl 8:20 och vi samlas klassvis på skolgården.Era mentorer kommer att ha en skylt med klassbeteckning där ni ska samlas.Måndagen avslutas ca kl 14:00.

Denförsta skolveckan, tisdag 18 augusti till fredag 21 augusti, kommer alla eleveratt gå enligt schema fram till kl 13 då de slutar för dagen. Varje dag serverasskollunch som vanligt.

Påeftermiddagarna den veckan kommer det vara utvecklingssamtal för alla klasseroch det kommer att skickas ut tider till er från respektive lärare under vecka33. Det här samtalet kommer att sammanfatta hur det gick under förra läsåretoch de mål som sattes upp då, samt att det sätts upp nya mål för höstterminen2015. Nytt utvecklingssamtal kommer att ske första skolveckan under vårterminen med samma upplägg.

Under första veckan kommer alla elever att få göra sitt profilval och profilerna kommer sedan att starta under vecka 35.

Har du övriga frågor maila dem till:

karin.soderqvist@vxo.karl-oskarskolan.se.

Vi önskar dig en skön avslutning på sommarlovet och hälsar dig välkommen tillKarl-Oskarskolan!

VI VANN.... IGEN!!!

Den här gången har vi det stora nöjet att gratulera Carola Fransson till titeln Årets nätspridare 2014! Carola har med iPad, internet och Smartboard utvecklat en pedagogisk struktur för att väcka lusten till inlärning bland våra elever i årskurs 4 och 5. Hon är även en av våra matematiklärare som är involverade i projektet PLACES initierat av forskare knutna till Linnéuniversitetet, där mobil teknik utnyttjas för att skapa applikationer som främjar barnens matematikinlärning.

Årets nätspridare är en utmärkelse som AV-Media Kronoberg delar ut årligen på Digital Kompetensdag på höstlovet. Genom utmärkelsen vill AV-Media Kronoberg lyfta fram och hylla personal i skolan, förskolan eller på fritids, som förnyat lärandet med stöd av IT och internet. Prisutdelning skedde idag på Linnéuniversitetet, där Carola även föreläste om sitt arbete här hos oss på Karl-Oskarskolan i Växjö.

Carola, årets nätspridare

Carola Fransson, Årets nätspridare 2014

Pressmeddelande

om ny huvudman för Karl-Oskarskolan

Vårens trivselenkät

Nu finns vårens trivselenkät tillgänglig i SchoolSoft för elever och vårdnadshavare.

Rapport från arbetslag gul

Det händer mycket spännande saker på vår skola. Här kommer en kort genomgång av saker som pågår eller är på gång i några av våra olika klasser.