Växjö

VI VANN...IGEN!

Den här gången har vi det stora nöjet att gratulera Carola Fransson till titeln Årets nätspridare 2014! Carola har med iPad, internet och Smartboard utvecklat en pedagogisk struktur för att väcka lusten till inlärning bland våra elever i årskurs 4 och 5. Hon är även en av våra matematiklärare som är involverade i projektet PLACES initierat av forskare knutna till Linnéuniversitetet, där mobil teknik utnyttjas för att skapa applikationer som främjar barnens matematikinlärning.

Årets nätspridare är en utmärkelse som AV-Media Kronoberg delar ut årligen på Digital Kompetensdag på höstlovet. Genom utmärkelsen vill AV-Media Kronoberg lyfta fram och hylla personal i skolan, förskolan eller på fritids, som förnyat lärandet med stöd av IT och internet. Prisutdelning skedde idag på Linnéuniversitetet, där Carola även föreläste om sitt arbete här hos oss på Karl-Oskarskolan i Växjö.

Carola, årets nätspridare

Carola Fransson, Årets nätspridare 2014

Rapport från arbetslag gul

Det händer mycket spännande saker på vår skola. Här kommer en kort genomgång av saker som pågår eller är på gång i några av våra olika klasser.

Karl-Oskarskolan i Växjö vidare i Språkolympiaden

Vi är med ett lag vidare i en tävling för moderna språk. Den här gången är det tyskakunskaper som tagit oss vidare.

Karl-Oskarskolan i SM-final!

Eleverna i skollaget har kämpat sig ända till final i skol-SM i hockey, så nu står laget endast en match ifrån ett SM-guld!